NATO nuk e kundërshtoi ushtrinë e Kosovës, por procesin si u ba transformimi

Komandanti i KFOR’it në Kosovë, Lorenzo D’Addario, ka folë për deklaratat e Sekretarit të përgjithshëm të NATO’s, Jens Stoltenberg, rreth transformimit të Forcës së Sigurisë së Kosovës në Ushtri.

”Ky tranzicion i FSK’s asht nji plan dhetëvjeçar dhe siç deklaroi Sekretari i përgjithshëm Jens Stoltenberg ”nuk asht ba në mënyrën se si NATO preferonte”.

”NATO nuk e konteston idenë e zhvillimit të ushtrisë, por vetëm idenë e procesit se si asht ba, sepse NATO preferonte ndryshimet Kushtetuese”.

Shperndaje në: