Partia e Erdoganit po udheheq…

Partia e Drejtesise dhe Zhvillimit (AKP) e Presidentit te Turqise, Recep Tayyip Erdogan, po udheheq ne zgjedhjet lokale qe u mbajten sot, me 48 perqind te votave nga 28 perqind te atyne votave qe u numeruen deri tash, raporton TRT.

Turska policija - arhivska fotografija

Forca kryesore opozitare Partia Popullore Republikane (CHP) i ka fitue 31 perqind te votave nga kto 28 perqind qe jane numerue.

12 parti politike kane marre pjese ne keto zgjedhje, dhe 73 kandidate te pamvarun. Te drejte vote kane pase 57 milion qytetare.
Shperndaje në: