Kryenin transplantim ilegal të organeve – Merret vendimi për mjekët e kësaj klinike

Policia e Kosovës ka arritë që në Prishtinë me identifikue nji klinikë private po bante Transplantimin e kundërligjshëm dhe Trafikimin e organeve dhe Qelizave njerëzore.

Gjykata ka caktue masën e arrestit shtëpiak ndaj 5 të arrestuemve gjatë ditës së djeshme në nji klinikë private, dy nga të arrestuemit janë menaxherë, nji asht mjek dhe nji infermiere.

Po ashtu, tregohet nga Gjyka se dyshimet kryesore janë për shitblemjen e materialit gjenetik dhe shfrytëzimin e “qelizave të hueja seksuale” të çiftëve me i ba prindë të tjerë çifte, pa autorizim të personave nga të cilët janë marrë ato, kanë çue në arrestimin e pesë personave në klinikën amerikane “Behar Kusari” në Prishtinë.

Shperndaje në: