Këto sheja munden me zbulue që në trupin tuej zhvillohet kanceri!

Kanceri asht smundje shumë e randë. Madje, edhe format e zbulimit, të cilat konsiderohen ndër ma të mirat, si p.sh. testet dhe kontrollet rutinë nuk janë të sigurta.

Këto sheja nuk ban assesi t’i injoroni:

Pimja e duhanit dhe fryma e shkurtë

Këto sheja konsiderohen ndër shejat ma të hershme të shfaqjes së karcinomës së mushkënive në trup.

Dhembja në gjoks dhe kollitja kronike

Ethet e përsërituna dhe infeksionet

Gjakrrjedhja që vështirë ndalet

Lodhja

Fatkeqësisht, lodhja konsiderohet ndër shejat ma të sigurta të karcinomës. Megjithatë, kjo nuk don me thanë që gjithmonë duheni me u ‘gajlue’.

Gjakrrjedhje rektale dhe gjak në jashtëqitje

Humbje e befasishme e peshës

Periodat e vështira dhe të shpeshta

Doktorët zakonisht i lidhin këto sheja me kancerin e mitrës dhe të endometriumit.

Dhembje në shpinë dhe në pjesën e poshtme të djathtë

Shperndaje në: