Pini kafe ndaqi me evitue diabetin!

Handsome man with beard outdoors working on computer. Eating cupcake in the cafe on the nature background. Close-up. Business concept.

Kafja dikur cilësohej si jo e mirë për shëndetin. Megjithatë, ka prova në rritje se kafja mundet me ju mbrojtë kundër llojeve të caktueme të kancerit, sëmundjes së mëlçisë, depresionit dhe sëmundjes së Parkinsonit.

Egzistojnë gjithashtu hulumtime bindëse që rritja e konsumimit të kafes mundet me ulë rrezikun për zhvillimin e diabetit të tipit 2.

Shkencëtarët kanë arrite në përfundimin se me pi kafe i ndihmon parandalimit te dibetit.

Me i pi tri ose katër gota kafe çdo ditë, zvogëlon rrezikun e zhvillimit të diabetit të tipit 2, sugjeron studimi i fundit.

Studiuesit trajtuen përmes 30 studimeve, diku 1.2 milion njerëz. Ata gjetën se me i pi tri gota kafe, ulet per 27% rreziku me fitue diabetin tip 2.
Shperndaje në: