Foto nga beteja ma e egër e Luftës së Dytë Botnore (foto)

Ambasada e Rusisë në Shqipni ka publikue disa foto nga Beteja e Stalingradit. Fotot mundësohen nga arkivat ruse dhe ato gjermane.

Ajo ishte nji nga ngjarjet ma të egra të Luftës së Dytë Botnore, që vazhdoi për 200 ditë: nisi me 17 Korrik 1942 dhe përfundoi me 2 Fror 1943.

Fitorja e trupave sovjetike konsiderohet si nji pikë kthese në Luftën e Dytë Botnore. Simbas vlerësimeve të ndryshme, në këtë betejë gjithsej humbën jetën rreth 2 milionë njerëz.

(Fotot dhe informacioni janë publikue nga faqja e ambasadës ruse në Tiranë)

Shperndaje në: