Kuvendi diskuton gjenocidin

Sot Kuvendi mban seancë plenare me gjithsejtë 7 pika, ku ndër të tjera asht propozim rezoluta për gjenocidin dhe themelimi i Tribunalit.

R e n d i  i d i t ë s

1. Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,
2. Koha për pyetje parlamentare,
3. Shqyrtimi i Propozim-Rezolutës për gjenocidin, krimet kundër njerëzimit dhe krimet e luftës të ish-regjimit shtetëror serb në Kosovë,
4. Formimi i Komisionit shtetëror për krijimin e Tribunalit për gjenocidin serb në Kosovë,
5. Vendimi për ndërtimin e Muzeut të Gjenocidit, tek ish – Fabrika e tjegullave,
6. Vendim për ndërtimin e Memorialit të dëbimit, tek Stacioni hekurudhor i Prishtinës,
7. Caktimi i Ditës së Gjenocidit

Shperndaje në: