“Lugina e Preshevës me ju bashkue Kosovës, Z.Potoku, Zveçani e Leposaviqi Serbisë” (video)

Valon Murati, kryetar i Lëvizjes për Bashkim, ka qene i ftuem në emisionin “Momentum”.

Ai ka tregue qendrimin e Levizjes per Bashkim lidhun me kete teme.

“Ne bisedime me Serbine na kane mbete dy probleme, per çashtjen e shqiptareve ne Presheve, Medvegje dhe Bujanoc, dhe per serbet ne Zubin Potok, Lepsaviq dhe Zveçan, pra keto dy çashtje duhen me u trajtue me reciprocitet sa i perket te drejtave te tynem deri aty qe qe me u deklarue per bashkim me Kosove, perkatesisht bashkim me Serbine te tri komunave veriore, pa fut ketu pjesen veriore te Mitrovices, sepse aty duhen me u kthye shqiptaret qe jane debue nga shtepite e tyne”, sqaron ai, shkruen Rrokum.TV

“Pa ndodh kjo, Kosova nuk mundet me u ba shtet funksional, sepse na trashegojme kushtetuten qe del nga Pako e Ahtisaarit, e cila ju jep te drejta te medhaja pakices serbe, dhe keshtu Kosova mbet peng i politikave te Beogradit”, thekson ma tutje ai.

Shperndaje në: