Nji referendum i dytë për Brexit?

Kryeministrja britanike, Theresa May, tha se Qeveria ka me përfshi në marrëveshjen e Brexit’it edhe nji kërkesë përmes së cilës deputetët do të votonin nëse duhet me u mbajtë nji referendum tjetër për Brexit’in.

Theresa May tha se deputetët e kanë “nji mundësi të fundit” për me procedue me Brexit’in, mbasi ajo prezentoi nji version të ri të marrëveshjes.

Projektligji gjithashtu përmban garanci të reja për të drejtat e punëtorëve, mbrojtjen e mjedisit dhe çashtjen e kufinit irlandez si dhe nji “kompromis” doganor, çashtje këto të cilat janë kundërshtue nga ana e deputetëve britanikë.

Nëse deputetët refuzojnë projektligjin, May i paralajmëroi ata se nji dalje e negociueme nga BE kishte me qenë “e vdekun”.

Bahet e ditur se projektligji për daljen e Britanisë nga BE mundet me u vnue në votim para deputetëve britanikë në fillim të muejit Qershor.

Shperndaje në: