Kqyreni qysh e festojnë maturën adoleshentët në vendet ish Bashkimit Sovjetik, hallakaten! (foto)

Qysh mbas shkëputjes së Ukrainës nga Bashkimi Sovjetik, në vitin 1991, në sheshin kryesor të Kievit ka pasë që nga mitingjet politike e deri te protestat e dhunshme.

Por, në nji ditë të vetme të vitit, në fund të Majit, ky shesh mbushet me rini dhe ndjenja lirie.

Me qinda studentë mbledhen në sheshet e qyteteve ish-sovjetike me festue mbylljen e shkollës, me festën që quhet “Zilja e Fundit”.

Festa zhvillohet që nga Kirgiztani, Rusia e Ukraina.

Shperndaje në: