Idene e Rames dhe Thaçit per Bashkim Kombetar, keshtu e quen dhe e kualifikon Ilir Meta

Derisa retorika e Hashim Thaçit dhe e Edi Ramës vazhdon me ndjek idene nacionaliste per me jetue mbrenda nji shteti te perbashket, Presidenti i Shqipnise, Ilir Meta e quejti – “delirim diabolik”.

“Kam dëgjuar shpesh që thonë, ore pse të mos bashkohen të gjithë shqiptarët? Po pse të mos bashkohen të gjithë serbët, kroatët, boshnjakët… Këto delirime gjoja patriotike më shumë se folkorizëm janë një diabolizëm i gjallë. Janë përpjekje e politikanëve autoritarët për t’u shmangur nga llogaridhëniet e brendshme, për të provuar tema që spostojnë vëmendjen e opinionit. Dhe ikin të rinjtë nga Shqipëria, Kosova, Serbia, ikin kudo dhe na ftojnë për të parë një film që e kemi parë sa shumë herë këtu në Ballkan”, tha Meta.

Shperndaje në: