Studimi: Çdo javë konsumojmë plastikë në masën e nji karte krediti (video)

Nji studim i kryem mbas mbrami tregon se impaktin negativ qe ka pase njerezimi deri tash mbi natyren dhe rrjedhimisht edhe mbi vetveten.

Ndotja plastike e mjedisit dhe deteve asht ne nivele alarmante. Plastika qe na e qesim e gjen menyren me u kthye serish ne tavolinat tona.

Mesatarisht nji njeri konsumon 2000 pjeseza plastike ne dite. Kjo sasi asht e barabarte me 5 gramë plastike, peshë ekuivalente me ate te nji karte krediti.

Gjate nji viti, ne sistemin tone tretes kalojne plot 250 gramë plastikë.

Shifrat kane dale nga nji studim i kryem ne Universitetin e Newcastle.

Shperndaje në: