Qe pse nuk duhet me pi uje te ftofte veres!

Në ditet me zheg te veres, dy janë gjanat që na shpëtojnë nga temperaturat e nalta: air-kondicioneri për ambientet mbrenda dhe konsumimi i ujit, kur gjendemi jashtë. Dhe gjithmone e kerkojme – ujin sa ma te ftofte – mundësisht me akull!

Por, qe pse nuk duhet me pi uje te ftofte:

  1. Kur pijmë ujë të ftoftë, e ngadalësojmë qarkullimin e gjakut në krejt aparatin tretës, sepse ne të ftoftë, venat e gjakut ngushtohen.

2. Ushqimet që i konsumojmë, derisa pijmë edhe ujë të ftoftë, nuk na shërbejnë aspak si burim energjie. Përkundrazi, energjia që sigurojmë prej tyne, nuk shkon për përballimin e aktivitetit tonë të përditshëm, por për me rregullue temperaturën tonë të mbrendshme.

3. Uji i ftoftë pakëson sasinë e mukusit të sekretuem përgjatë aparatit tretës, gja që shkakton dobësimin e sistemit imun dhe prekjen ma lehtë prej infeksioneve bakteriale, apo virale në traktin gastrointestinal.

4. Ushqimet që i konsumojme, derisa pijme edhe ujë të ftoftë, metabolizohen ma ngadalë në trup. Ky ngadalësim i metabolizmit mundet me ju ba me shtue peshë.

Shperndaje në: