BE paralajmëron masa ndaj Turqisë

Bashkimi Europian asht i vendosun me i kufizue kontaktet dhe fondet ndaj Ankara’s, si hakmarrje ndaj asaj që BE i quen “shpime të paligjshme” të Turqisë, për gaz dhe naftë jashtë Qipros.

Shpimet turke, BE i sheh si ndërhymje në zonën ekonomike ekskluzive të Qipros.

BE asht gati me i shtue ma tej masat ndaj Turqisë, thuhet në deklaratën të cilën e ka pa agjencia Reuters.

Shperndaje në: