Studimi: Qe sa gram arra duhet me i hanger ne dite me pshtue nga demencia! (video)

Arrat, bademat, lajthite, kikirikat jane konsiderue gjithmone si grisina te çmueshme dhe burim i randesishem i proteinave, por studimii fundit sugjeron se perdorimi i perditshem i tyne ndihmon me e ruejt shendetin mental dhe kognitiv te njeriut.

Studimi u krye nga Universiteti i Australise Jugore, dhe gjen se me i konsumue vetem 10 gram grisina ne dite, ndihmon me permiresue funksionimin mental, mendimin, memorien dhe gjykimin. E sidomos me luftue demencian.

Studimi u publikue ne Journal of Nutrition, Health, & Aging. 

Shperndaje në: