AAK dhe Nisma, pa anëtarë në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve

Gjykata Kushtetuese gjatë ditës së sotme ka mbajtë nji seancë shqyrtuese, ku ka nxjerrë disa vendime.

Ata kanë vlerësue kushtetshmëninë e vendimit të Presidentit Hashim Thaçi për emnimin e anëtarëve të KQZ’s.

Kërkesa ishte parashtrue nga Bilall Sherifi dhe 29 deputetë të tjerë.

Gjykata ka konstatue se vendimi i Presidentit të Republikës së Kosovës nuk asht në kundërshtim me kushtetutën.

Ky vendim i Gjykatës Kushtetuese len pa anëtarë në KQZ dy parti, Aleancën për Ardhmëninë e Kosovës dhe Nisman.

Gjykata Kushtetuese hedh poshtë kërkesën e 30 deputetëve për emnimin e anëtareve të KQZ nga Presidenti (dokument)

Shperndaje në: