Soolking, i tronditun mbas tragjedisë në koncert, sqaron si qendron e vërteta (foto)

Të paktën pesë persona kanë mbetë të vdekun në nji koncert në Algjeri.

Rapperi i njoftun Soolking, mbramë ka mbajtë koncert në kryqytetin algjerian.

Meqë ka famë të madhe, rapperin ishin mbledhë me pa numër i madh i publikut, e bashkë me të edhe disa artistë.

Në mesin e tyne ishte edhe kangëtarja Dhurata Dora, me të cilën kënduen hitin “Zemër”, i cili ka thye disa rekorde.

Por, në koncert ndodhi nië tragjedi, ku mbetën të vdekun pesë persona dhe shumë të tjerë të lënduem.

Autoritetet ende nuk i kanë ba të dituna shkaqet, por simbas medieve të hueja, dyshohet se shkak ishte numri i madh i publikut që rezultoi në shtypje të viktimave.

Mbas gjithë kësaj, ka reague Soolking, i cili përmes nji positmi ka shprehë dhimbjen për rastin.

View this post on Instagram

J’ai appris avec effroi le décès de 5 innocents à la suite d’une bousculade qui s’est produite peu avant 20:00 à l’extérieur du stade hier soir. A cela s’ajoute un nombre important de blessés. C’est une tristesse incommensurable qui nous a tous envahi à l’annonce de cette tragédie. Nous sommes tous dévastés et sous le choc mais nous savons que ce n’est rien devant la douleur que peuvent ressentir les familles et les proches des victimes. Ni moi ni les artistes m’accompagnant sur scène n’ont eu connaissance de ce drame et ses douloureuses conséquences avant et pendant le concert ce qui explique le fait que nous ayons continué notre prestation. Aucun de nous n’aurait mis un pied sur scène ayant cette funeste nouvelle. Nous partageons la peine des familles des victimes et prions dieu le miséricordieux pour qu’il les accueille dans son vaste paradis. Nous savons qu’aucun mot ne pourra soulager la douleur des familles et nous sommes de tout cœur avec eux ان لله وان اليه راجعون A dieu nous appartenons et à lui nous retournons 🙏😢

A post shared by soolkingofficiel (@soolkingofficiel) on

KY ASHT STATUSI I PLOTË I SOOLKING, PA NDËRHYMJE:

“Mësova me frikë vdekjen e 5 personave të pafajshëm, si rezultat i një përleshjeje që ndodhi pak para orës 20:00 të mbrëmjes, jashtë stadiumit. Kësaj i shtohet një numër i konsiderueshëm i të plagosurve.

Është një trishtim i pafalshëm që na ka pushtuar të gjithëve pasi u njoftuam rreth kësaj tragjedie. Të gjithë jemi të shkatërruar dhe të tronditur, por e dimë se nuk është asgjë para dhimbjes që familjet dhe të afërmit e viktimave mund të ndiejnë.

As unë dhe artistët që më shoqëronin në skenë nuk ishim të vetëdijshëm për këtë dramë dhe pasojat e saj të dhimbshme para dhe gjatë koncertit, gjë që shpjegon faktin që ne vazhduam performancën tonë. Askush nga ne nuk do të kishte dalë në skenë pasi ta kishim kuptuar këtë lajm fatal.

Ne ndajmë dhimbjen me familjet e viktimave dhe i lutemi Zotit të mëshirshëm t’i mirëpresë ata në parajsën e tij të gjerë.

Ne e dimë se asnjë fjalë nuk mund të lehtësojë dhimbjen e familjeve dhe ne jemi me gjithë zemër me ta. ان لله وان اليه راجعون
Zotit i përkasim dhe tek Ai do të kthehemi”.

 

Shperndaje në: