E habitshme: Qe çka i ndodh trupit tuej edhe mbas 25 vjete që keni lanë duhanin

Nji studim tregon se rreziku nga pimja e duhanit egziston edhe 25 vjet mbasi ta keni lanë.

Deri tash asht besue gjanësisht se lania e duhanit zvogëlon rrezikun e smundjeve kardiovaskulare, sulmit në zemër dhe shumë formave të kancerit.

Sidoqoftë, studimi i ri argumenton se rreziku i smundjeve kardiovaskulare mundet me u mbajtë edhe 25 vjet mbas cigares së fundit.

Mjekët besojnë se nga vitet e para të ndërpremjes së duhanit, jetëgjatësia rritet ndjeshëm.

Shperndaje në: