Me hangër banane çdo ditë, pshtoni nga kjo smundje vdekjeprumëse

Studiuesit në Universitetin e Alabama’s kanë zbulue se me hangër banane çdo ditë mundet me ndihmue në parandalimin e sulmeve të zemrës.

Studimi i tyne, i cili synonte me përcaktue sesi kaliumi i mineraleve ndikon në qarkullimin e gjakut dhe shneten e arterieve, shqyrtoi mij që kishin nji dietë që përmbante nivele të ulëta, normale ose të nalta të kaliumit. Në përgjithësi, mijtë me dietë të ulët të kaliumit kishin arteriet shumë ma të “randueme” sesa të tjerët.

“Me ma shumë kërkime, mundemi me qenë në gjendje me pa nëse smundja formohet te njerëzit në mënyrë të ngjashme dhe të zhvillojmë trajtime”, tha Dr. Mike Knapton për The Sun, drejtor mjekësor i shoqatës për The British Heart Foundation.

Shperndaje në: