Studimi që po shokon botën: Ndikimi i domates në cilësinë e spermës!

Nji studim i fundit i cili lidh konsumin e domates dhe përmirësimin e cilësisë së spermës te mashkujt, i ka habitë të gjithë. Por, çka ndodh në të vërtetë?

Simbas studiuesve, nji substancë dhe pigment që i jep ngjyrën e kuqe domates, e quejtun likopen, ndikon direkt në rritjen e cilësisë së spermës.

Ky studim nga grupi i “Universitetit te Sheffield”, ka zbulue se burrat e shnetshëm që konsumuen dy lugë domate në ditë, kishin spermë me cilësi ma të mirë.

Shperndaje në: