Më vjen turp që jam greke!

Liana Spyropoulou*

 

Në Turqi, kuptova se çfarë loje çnjerëzore luan qeveria ime, Greqia ime po luan me refugjatët, si po bëhet politika në kurrizin e më të varfërve dhe më të pambrojturve.

Për mua vendi im nuk ishte fajtor. Por të tjerët, derisa i vizitova refugjatët në Turqi.

Tani isha në dy kampe turke afër kufirit sirian dhe jam më se i bindur se autoritetet greke janë përgjegjës për mjerimin!

Realiteti është vërtet e vështirë të pranohet, por Turqia i ka organizuar kampet e refugjatëve një mijë herë më mirë dhe, natyrisht, më njerëzor se Greqia.

Ne i lejojmë refugjatët të flenë në tokë, në baltë, pranë mbeturinave, ndërsa në të njëjtën kohë ata kanë një strehë të denjë në Turqi – ku jetojnë me miliona refugjatë.

Me vjen turp që jam greke.

*Reportere e BILD Zeitung të Gjermanisë

Shperndaje në: