Qe me çka ka me u zavendesue iPhone (foto+video)

  • Trend i ri ne teknologji kane me qene – syzat smart!
  • Microsoft, Snap, Facebook, Google, Apple dhe Amazon po punojne ne kompjuterat qe kemi me i bajte ne fytyre dhe qe kane me zavendesue telefonin.
  • Tash per tash, keto ‘syza’ jane kaba dhe te shtrejta, por pritet shpejte me ra çmimi i tyne dhe madhesia.
RT: Augmented Reality glasses 190226
Ky asht nji vizitor qe po i provon syzat e kompanise Lenovo.

Kompanite e medhaja e kane nis garen ne se kush ka me e pase produktin e pare te syzave smart qe kena me i bajte kudo me vete dhe kane me na zavendesue telefonat smart.

Microsoft, Amazon, Google, Snap, Facebook Apple, Magic Leap dhe tjere jane tue punue fort me dale me nji produkt qe ka me pushtue tregun e syzave smart.

Microsoft

Micosoft MWC Event

Microsoft po punon ne produktin e sofistikuem te realitetit virtual. HoloLens 2 ka dale ne treg javen e shkueme dhe nji version i modifikuem po testohet nga ushtria amerikane per me i ba ushtaret ma efikas ne lufte.

I kane quejt IVAS, dhe versioni per ushtri i ndihmon ushtaret me e pa pozicionin e bashkeushtareve si dhe kundershtarin.

HoloLens 2 natyrisht parashihet edhe per perdorim komercial. Jane ne gjendje me i shfaq programet kompjuterike ne syza dhe me punu ne to.

HoloLens 2 jane pak te medhaja, kaba, dhe kushtojne $3,500.

Snap

CNBC Tech: Spectacles 3 2

Snap e ka produktin Spectacles 3,  i cili ka dale ne treg kete jave me çmimin $380. Ju mundeson perdoruesve me i ba snap foto dhe videot permes syzave.

Google

CNBC Tech: Google Glass Enterprise Edition 2

Google ende i ka ne shitje Google Glass, qe shfaqin informata por jo edhe realitet virtual.

Magic Leap

CNBC Tech: Magic Leap demo

Magic Leap e ka lansue produktin e vet te pare ne Gusht 2018 dhe njisoj si HoloLens 2 i kompanise Microsoft, ka aftesine me shfaq lojna, animacione 3D, virtual video, etj.

Magic Leap asht produkt i shtrejte dhe kushton $2,295.

Apple

ONE TIME: WWDC 2017 Apple AR demo batman

Apple e planifikon nji produkt te ketij lloji  per vitin 2022.

Si perfundim, te gjitha kompanite po punojne dhe po investojne shume qe ne nji te ardhme te afert me pase mundesi me i ‘bajte’ kompjuterat ne fytyre, dhe me u lirue perdoruesit nga pajisjet e bajtuna me dore.

Shperndaje në: