Dita e Flamurit, e flamuri ne gjys shtize!

Ne oret e para te mengjesit, ne Diten e Flamurit, Kryeministri Edi Rama e ka mbledhe qeverinë.

‘Na ra ne dhe ne duhet ta mbajme, nuk kemi asnje mudnesi ti shmangemi perballjes me kete sfide, qe do ta shenoje ne memorie nje nga momentet me te pashlyeshmen cdo aspekt’ tha Rama.

Rama ka ba thirrje për qetësi në tejkalimin e kësaj  situate të randë.

“Ndërkohë që bilanci i të vdekurve është rritur, kërkimet pa pushim të trupave heroike të shpëtimit nuk kanë arritur të nxjerrin më jetë nga gërmadhat, ata të cilët kanë vijuar dhe vijojnë të punojnë në kushtet e rrezikshmëria tanimë shukmë të lartë, qofshin përfaqësuese të trupave tona dhe jo vetëm.Është momenti për të ndihmuar psikologjikisht një popull të traumtizuar dhe nuk është momenti për audiencë, like dhe komente. Të gjithë të kontribuojnë sa të munden për të qetësuar shpirtrat e  stërtrazuar të njerëzve dhe për të përçuar informacion real.  Kjo është koha e Psikologëve dhe jo e astrologëve. Nga mbrëmë nuk ka asnjë familje që nuk ka një strehë,  që nuk është e mbrojtur nga shiu dhe e garantuar me ushqime. Duhet të punohet me shumë këmbëngulje. Do të na duhet shumë vëmendje ndaj këtyre njerëzve, shumë dinjitet në shërbimin ndaj tyre dhe do të na duhet një durim i hekurt, të cilin ne duhet ta kemi. Ne duhet të garantojmë kushtet optimale për në këto kushte, kur kanë humbur pasurinë e tyre.

Tani është momenti për të inventarizuar  të gjithë kuadrin e situatës së familjes duke bërë  verifikim strikte të familjeve që strehohen në hotele. Historia ka mësuar se bpotën ku jetojmë se këto janë situata se abuzimet shoqrojnë këtë situat, duhen të shamngen maksimalisht. Duhet intensifikuar puna për banesat fizike dhe të iventaruizoahet. Komiteti Kombëtar i Rindërtimit është krijuar  që dje, është  në fazën fillestare të punë dhe unë do të doja që të theksoja që ministria e Infrastrukturës, e cila meriton mirënjohej për gjithë sakrificën  së bashku me kolegët e tjerë, që ju ka rëbnë detyra të përballejon në vijën e frontit, duhet të garanmtojëm përfshirejn e të gjithë inxhinierët nga të gjithë rrugët e jetësm nga sektori publike”, tha mes tjerash kryeministri Rama.

Shperndaje në: