Intervenimi i Ambasadorit Grenell – mesazh për lidershipin kosovar dhe politikat bllokuese

Publicisti Valon Syla, ka komentue hapjen e linjës ajrore Kosovë-Serbi, e cila u kry me ndërmjetësim e Ambasadorit Amerikan Grenell.

Simbas Sylës, intervenimi amerikan për hapjen e linjës ajrore në mes të Kosovës dhe Serbisë është mesazh i qartë për  liderët e vendit dhe politikat bllokues, si taksa 100%, por edhe politikat e tjera që kanë ndiku në bllokimin e proceseve.

“Intervenimi diplomatik i Ambasadorit Amerikan Grenell është rreth hapjes së qiellit, apo hapsirës ajrore midis Kosovës dhe Serbisë, është mesazh për liderët e vendit, se përkundër bllokimeve, me taksa 100%, por edhe me politika tjera bllokuese.

Zhbllokada bëhet edhe me intervenime të këtij lloji, deshën apo nuk deshën, lidershipi, apo qeveria kosovare…”

 

Shperndaje në: