Presidenti Thaçi: Serbia vazhdon me i mohue krimet që shkaktuen holocaustin ballkanik

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, ka thanë se Kosova sot i bashkohet kujtimit për viktimat e Holocaustit, nji krim gjenocidal dhe monstruoz që tmerroi gjithë botën.

Shkrimi i Presidentit:

Kosova sot i bashkohet kujtimit për viktimat e Holokaustit, një krim gjenocidal dhe monstruoz që tmerroi gjithë botën. Pas Luftës së Dytë Botërore u mendua se vuajtjet e miliona njerëzve të vrarë mizorisht do ta shndërronin Holokaustin në një krim të papërsëritshëm për njerëzimin. Por, ideja dhe përpjekjet për shfarosjen e njerëzve dhe etnive u vazhduan edhe nga regjimi i Serbisë në Bosnje e Hercegovinë dhe në Kosovë. Masakrat dhe spastrimi etnik u ngjanin atyre të Luftës së Dytë Botërore. Dhe, fatkeqësisht, Serbia edhe sot vazhdon t’i mohojë krimet që shkaktuan holokaustin ballkanik në këtë pjesë të Evropës. HTH

Shperndaje në: