Efektet anësore të përdorimit të Viagra’s: Studiuesit zbulojnë problemin shqetësues

Simbas nji studimi të ri, Viagra shkakton efekte anësore vizuale siç asht ndjeshmënia ndaj dritës dhe drita verbuese. Droga për impotencë mashkullore Sildenafil, e njoftun ndryshe me emnin Viagra, përdoret për me trajtue mosfunksionimin erektil, dhe përgjithësisht vlerësohet si e sigurt.

Shkrimi:

Megjithatë, hulumtimi i ri, botuar në revistën mjekësore Frontiers in Neurology, ka treguar që burrat që marrin dozën më të lartë të rekomanduar të pilulës së vogël blu, po rrezikojnë të zhvillojnë efekte anësore të vazhdueshme vizuale.

Ndërsa efektet duket se janë të rralla, studimi sugjeron që përdoruesit e Viagra për herë të parë duhet të fillojnë me një dozë më të ulët.

Menjëherë pasi ajo u vu në dispozicion në 1998, Viagra u bë ilaçi më i shitur në histori. Fillimisht e zhvilluar si një trajtim për presionin e lartë të gjakut , ajo hollon enët e gjakut dhe relakson muskujt e lëmuar në penis, duke e bërë më të lehtë arritjen dhe ngritjen.

Efektet e ilaçit zakonisht zgjasin tre deri në pesë orë dhe, megjithëse efektet anësore të tilla si dhimbja e kokës dhe shikimi i paqartë ndodhin herë pas here, ato zakonisht zhduken relativisht shpejt.

Sidoqoftë, Dr. C neyt Karaarslan, nga spitali D nyag z Adana në Turqi, vuri re një model shqetësues në 17 pacientë meshkuj në spitalin e tij. Të gjithë 17 pacientët kishin marrë sildenafil për herë të parë, dhe të gjithë morën dozën më të lartë të rekomanduar prej 100 mg. Efektet anësore vizuale filluan sapo ilaçi të hynte në fuqi, dhe ishin akoma të pranishëm kur burrat mbërritën në klinikë deri në dy ditë më vonë.

Dr Karaarslan tha: “Shumë burra përdorin ilaçe që përmirësojnë performancën pa recetë për të ndihmuar me ankthin seksual dhe mosfunksionimin ereksion.”Për shumicën dërrmuese të burrave, çdo efekt anësor do të jetë i përkohshëm dhe i butë.”Sidoqoftë, kam dashur të nënvizoj se problemet e vazhdueshme të syrit dhe vizionit mund të hasen për një numër të vogël të përdoruesve.”

Shperndaje në: