Kina krijon aplikacionin ma të ri: Lokalizon personat e infektuem me Coronavirus

Kina ka krijue nji aplikacion që lejon që përdoruesit me kontrrollue nëse kanë qenë pranë nji personi, i cili asht i infektuem me Coronavirus.

Shkrimi:

Detektori i afërt me kontaktin do t’iu tregojë përdorueseve nëse ka patur ndonjë person i prekur nga Coronavirus ka qenë pranë tyre ose që dyshohet se janë të prekur nga virusi.

Njerëzit që identifikojnë se mund të jenë të rrezikuar apo të prekur nga Coronavirus duhet të qëndrojnë në shjtëpi dhe të kërkojnë ndihmën e autoriteteve lokale shëndetësore.

Për ta bërë këtë përdoruesit duhet të skanojnë një përgjigje të shpejtë në kodin e smartphonëve të tyre duke e përdorur aplikacionin si shërbimin e pagesave Alipay ose platformën e mediave sociale WeChat.

Pasi aplikacioni i ri të regjistrohet me një numër telefoni, përdoruesve u kërkohet të shkruajnë emrin dhe numrin e tyre të identitetit. Çdo numër i regjistruar i telefonit mund të përdoret më pas për të kontrolluar gjendjen deri në tre numra të identitetit.

Vendimi për aplikacionin u mor bashkarisht nga departamentet qeveritare dhe Korporata e Teknologjisë Elektronike të Kinës dhe u mbështet nga të dhëna nga autoritetet e shëndetësisë dhe transportit, sipas agjencisë shtetërore të lajmeve Xinhua.

Dihet gjerësisht se qeveria kineze kryen nivele të larta të mbikëqyrjes mbi qytetarët e saj, por ekspertët e fushës sugjerojnë, në këtë rast të paktën, ajo nuk do të shihet si e diskutueshme brenda vendit.

Shperndaje në: