Keto prioritete i potencoi Kurti n’Londer

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka theksue se punësimi e drejtësia në njanën anë dhe integrimi europian e anëtarësimi në NATO në anën tjetër, janë prioritetet e qeverisë së re të Kosovës.

Këto komente Kurti i ka ba gjatë pjesëmarrjes së tij në Samitin e Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), që po mbahet n’Londër.

Kurti potencoi se ka me synue me zhvillue takime të përbashkëta qeveritare me Malin e Zi dhe me Maqedoninë Veriore.

Postimi i plotë i Kurtit:

Sot në Samitin e Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZh) në Londër pata rastin të takohem me udhëheqësit e saj dhe të shteteve të Ballkanit Perëndimor. Pikërisht sot bëhen tri javë nga votimi në Kuvend i qeverisë sonë, dhe gëzohem që në këtë ditë pata rastin të flas për rëndësinë e investimeve për ekonominë, ndërmarrësinë e të rinjëve tanë sidomos në teknologjinë informative, infrastrukturën që ndërlidh e mundëson zhvillim, raportet me Serbinë dhe parimin e reciprocitetit etj.

Punësimi e drejtësia në njërën anë, dhe Integrimi Evropian e anëtarësimi në NATO në anën tjetër, janë prioritetet tona si qeveri e re e Kosovës. Ne do t’i forcojmë qytetarët tanë ekonomikisht dhe do e përfaqësojmë vendin tonë sa më mirë politikisht.

Tashmë me Republikën e Shqipërisë kemi 77 marrëveshjeve të arritura – do t’i shtojmë energji e dinamikë të re implementimit të tyre. Si Qeveri e Kosovës do të bashkëpunojmë edhe me qeverinë e Malit të Zi dhe Maqedonisë së Veriut në projektet e interesit të përbashkët duke synuar edhe mbledhje të përbashkëta të qeverive me ta.

Shperndaje në: