Kurti me nji emnim na kthen ne kohen e erret te Milosevic’it dhe apartheidit! (dokument)

Kisha Ortodokse Serbe në oborrin e Universitetit të Prishtinës, asht nji njolle dhe nji simbol i kohnave te erreta te shembjes se autonomise se Kosoves me dhune, permendore e lanun e nji gjysem-apartheidi qe Beogradi e instaloi ne Kosove, dhe fatkeqesisht e njerezve shqiptare, qe nuk diten me u gjete ne ato kohna dhe lejuen veten dhe familjet e tyne me i sherbye dhunuesve dhe administrates se Milosevic’it qe e instaloi ne Kosove.

Albin Kurti me nji emnim te nji keshilltari te tij, Erzen Vraniqi, na kthen keto kohna te erreta dhe na kujton kalvarin qe shqiptaret e kaluen ne ate kohe me fryme apartheidi.

Gazeta Metro sjell artikullin dhe faktet:

Me 26 shtator të 1990, babai i këshilltarit të ri të Albin Kurtit, Hamdi Vraniqi, kishte dhënë leje për ndërtimin e Kishës Ortodokse Serbe në oborrin e Universitetit të Prishtinës.

Vraniqi atë kohë kishte qenë Kryetar i Këshillit Ekzekutiv të Prishtinës, kur e kishte dhënë pëlqimin e tij për ndërtimin e Kishës serbe në qendër të Prishtinës.

Gazeta Metro e sjellë dokumentin ekskluziv për këtë leje, ku në dokument shihet se Hamdi Vraniqi, ka pasur pozitë të lartë politike, në kohën kur vendimet po merreshin nga Slobodan Milosevicit.

Hamdi Vraniqi, përveç kësaj leje, mbahet mend nga shqiptarët si njeri besnik i regjimit të Milloshevicit, cili kishte qenë ndër profesorët e paktë shqiptarë që kishte vazhduar të punojë nën masat e dhunshme.

Për dhënien e lejes dhe sy ky dokument është i vërtetë kishte folur edhe Përfaqësuesi i Kishës ortodokse serbe në Kosovë, Igumeni Sava Janjic.

“Ky është vendim për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit për planin urbanistik të Qendrës universitare në Prishtinë, ‘ku do të ndërtohet objekti i tempullit të katedrales me objektet përcjellëse dhe infrastrukturore.

Dokumenti është nga 26 shtatori i vitit 1990 dhe e ka nënshkruar Hamdi Vraniqi, Këshilli Ekzekutiv i Kuvendit të Komunës së Prishtinës.

Do të thotë, ky është dokumenti i parë”, ka deklaruar Sava Janjic, transmeton Gazeta Metro.

Gazeta Metro më poshtë ju sjellë edhe një deklaratë të Janjicit të dhënë më parë e të realizuar nga Express.//gazetametro.net

Shperndaje në: