Kurti e jep lajmin: Nga kjo datë e heqim taksën

Kryeministri i Kosoves, Albin Kurti, ka mbajte konference te jashtezakonshme.

“Gjate javes se ardhshme kam me marre vendimin qe nga data 15 Mars me u heq pjeserisht tarifa ndaj Serbise dhe Bosnjes dhe Herceogivnes”, ka njoftue Kurti.

“Nga data 1 Prill 2020, nese Serbia ndale fushaten e çnjohjeve kunder Koosves, kemi me heq taksen plotesisht per periudhe 90 ditore”.

Ne te kunderten, Kurti thote se nga 1 Prilli ka me fillue me parimin e reciprocitetit.

Kurti ka thane se me 15 Qershor, Qeveria ka me kthye tarifen nese Serbia nuk e ndale fushaten kunder Kosoves, ndersa ka me vazhdue reciprociteti i vendosun me 1 Prill.

Shperndaje në: