Mbas Serbisë, Shqipnia asht shteti i dytë që aplikon barriera ndaj Kosovës

Megjithëse ka nji progres në realizimin e marrëveshjeve Kosovë-Shqipni, ende shfaqen pengesa për bizniset, të cilat nuk rregullohen me këto marrëveshje. Tarifa 100 përqind nuk pati impakt pozitiv për prodhuesit shqiptarë, derisa Shqipnia asht shteti i dytë mbas Serbisë që aplikon barriera tarifore dhe jo-tarifore ndaj Kosovës.

Kështu u tha në tryezën e diskutimit me temën: “Potenciali tregtar Kosovë-Shqipëri: barrierat tregtare dhe zbatimi i marrëveshjeve bilaterale”, të organizuem nga Instituti Riinvest dhe Instituti GAP.

Pothuejse në të gjithë sektorët eksportues të Kosovës ka potencial për rritje të bashkëpunimit tregtar me Shqipninë.

Shperndaje në: