Ky asht ekipi i themeluem nga kryeministri i shkarkuem për dialogun me Serbinë

Kryeministri në detyrë i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka shkëmbye letra me Përfaqësuesit Special të Bashkimit Europian për Dialogun dhe Çashtje të tjera Rajonale të Ballkanit Perëndimor, Miroslav Lajçak,

Po ashtu, në këtë letër, Kurti ka paraqitë edhe nji listë që paraqet ekipin negociator në dialogun me Serbinë.

Si Kryeministër, jam i obliguar sipas Kushtetutës që të themeloj dhe udhëheq ekipin negociator. Prandaj, plani im është që të krijoj një ekip gjithëpërfshirës dhe të balancuar në baza gjinore. Përbërja e ekipit do të jetë si në vijim:

Albin Kurti – Kryeministër dhe Udhëheqës i ekipit negociator

Hashim Thaçi – President, anëtar

Vjosa Osmani – Kryetare e Kuvendit, anëtare

Përfaqësuesi i LVV, anëtar

Përfaqësuesi i LDK, anëtar

Përfaqësuesi i PDK, anëtar

Përfaqësuesi i AAK-PSD, anëtar

Përfaqësuesi i NISMA-AKR, anëtar

Përfaqësuesi i Listës Serbe, anëtar

Përfaqësuesi i Grupit 6+, anëtar

Shperndaje në: