​Shkencëtarët zbulojnë nji tjetër lloj të Coronavirus’it te lakuriqët e natës

Hulumtimi i fundit tregon se virusi Covid-19 ka të ngjamë me evolue në mënyrë të natyrshme.

Coronavirusi filloi nga lakuriqët e natës dhe mandej kaloi te kafshët tjera, derisa zhvilloi mutacionet e nevojshme për m’u transferue te njerëzit dhe fillimin e nji pandemie globale, thonë shkencëtarët.

Në hulumtimin e fundit, shkencëtarët mbështetën këtë hipotezë tue gjetë nji lloj tjetër të Coronavirusit në nji lakuriq nate dhe tue vërejtë mutacione specifike që futin materialin gjenetik në gjenomën virale, shkruen revista australiane, “Science Alert“.

Shperndaje në: