Nis hetimi për tenderat e Ministrisë së Shëndetësisë

Kryetari i Autoritetit Kosovar të Konkurrencës, Valon Prestreshi, ka njoftue se asht autorizue nji divizion për m’i ndërmarrë gjithë hapat e nevojshëm për me fillue hetimin preliminar në tenderët e Ministrisë së Shëndetësisë të shpallur gjatë pandemisë.

Ky asht njoftimi i tij i plotë:

Pasi që kemi autorizuar divizionin Anti-kartel për t’i ndërmarrë të gjitha hapat e nevojshëm për të filluar hetimin preliminar në tenderët e Ministrisë së Shëndetësisë të shpallur gjatë Pandemisë , dje jam njoftuar nga ky divizion se tani më veq i kanë pranuar dosjet.

Ju njoftoj se AKK pisten hetimore do ta orientoj vetëm tek aspekti i BIDRIGGING apo manipulim me oferta. BidRigging është vepër penale vetëm atëherë kur kemi të bëjmë me arritjen e Marrëveshjeve Vertikale ndërsa BidRigging që bie në kompetenca të AKK-së është kur kemi të bëjë me arritjen e Marrëveshjeve Horizontale.

Pra bidrigging me marrëveshje vertikale në tenderët publik i trajton Prokurori përkatës dhe

Bidrigging me marrëveshjet horizontale i trajton Autoriteti.

Për çdo qështje tjetër që është në interes të publikut do t’ju mbajmë të informuar.

Shperndaje në: