Vaksina anti-Coronavirus: Vjen ky lajm i shkëlqyeshëm (foto)

Eli Lilly tha të hënën se ka filluar testimin e antitrupava kundër Covid-19.

Lilly është një nga kompanitë më të mëdha të ilaçeve dhe institucionet kërkimore janë duke punuar me rritme të shpejta për krijimin e vaksinës.

Një ilaç antiviral i quajtur remdesivir ka treguar rezultate premtuese kundër Covid-19 dhe po u jepet pacientëve nga disa vende.

Lilly tha që studimi i saj në fazën e hershme do të vlerësojë sigurinë dhe tolerancën në pacientët e shtruar dhe rezultatet parashikohen deri në fund të qershorit.

Disa shkencëtarë besojnë se një trajtim i antitrupave i krijuar për të ‘neutralizuar’ koronavirusin është shpresa më e mirë për një ilaç dhe, ndërsa disa antitrupa të prodhuar nga laboratori kanë treguar premtime në studimet laboratorike.

Lilly është i pari që testohet te njerëzit.

Burimi:Daily Mail|

Shperndaje në: