Kjo asht lista e vendbanimeve shqiptare që votuen partinë e Zaev’it

Ashtu edhe si pritej, LSDM ka arritë me marrë vota të shumta në vendbanimet e pastra shqiptare.

Në Studeniçan, LSDM ka marrë 2515 vota dhe ka dalë partia e parë me vota të fitueme në këtë vendbanim.

Në Saraj, partia e Zaevit ka fitue 2951, ose partia e tretë mbas BDI’s me 6602 dhe BESA me 3327 vota.

Në Haraçinë, ashtu si pritej, LSDM ka dalë partia me ma shumë vota – 2052, ndërsa në Likovë 768 vota.

Në Çair (edhe në pjesën e Njisisë 1 dhe në 2), LSDM ka arritë me marrë 6641 vota shqiptare.

Edhe në Çuçer Sandevë, ku banë pjesa Tanusha, Bllaca, Breza… LSDM ka dalë partia e parë me 2.108 vota.

Vota shqiptare LSDM ka marrë edhe në Kumanovë, gjegjësisht në këtë qytet ka dalë partia e parë me 22.138 vota e pasueme nga VMRO me 22.652 dhe BESA me 4437.

Në Bogovinë të Tetovës, raportohet se LSDM ka marrë 1044 vota, ndërsa në Zhelinë 387 vota.

Në Vrapçishtë të Gostivarit, LSDM ka marrë 1345 vota, ndërsa në qytetin e Gostivarit ka dalë e dyta me 8288 vota, menjiherë mbas BDI’s e cila fitoi 8444 vota.

LSDM kryeson edhe në qytetin e Strugës me 8244 vota, e pasueme nga VMRO me 6832 dhe “Aleanca për shqiptarët” me 5500 vota.

 

Shperndaje në: