Amerika e “blindon” Shqipnine

70 autoblinda për transport strategjik priten me zbarkue n’Shqipni nga Ushtria Amerikane e në muejt tjere duhet me mberri edhe 180 makina tjera.

Shqipnia ka me i pague Amerikës vetëm 15 milionë euro për to, ndërsa pjesa tjetër vjen si shpërblim për punën e mirë dhe kontributin e Forcave të Armatosuna në misionet në Afganistan e ma gjanë.

Kjo shifër e çon numrin total te autoblindave ne Shqipni në 950 ose sa dyfishi i Serbisë.

Shqipnia ka edhe nji kontratë 10 milionë euro me Italinë për furnizimin e Ushtrisë Shqiptare me rreth 5000 armë automatike, tue e heq nga shërbimi kallashnjikovin.

Shperndaje në: