Tema: racizmi

Nobelistit i merret çmimi, kjo asht arsyeja!

Shkencëtarit amerikan, njiherit fituesit të çmimit Nobel, James Watson, që ka zbulue strukturën e ADN's, i asht marrë titulli prestigjioz mbasi që në filmin...

Mësuesja ndan nxanësit simbas ngjyrës, pezullohet mbasi fotot u banë virale...

Nji mësuese në Afrikën e Jugut asht pezullue për shkak të nji fotografie që u ba virale, ku nxanësit duket se janë nda simbas...
blerim latifi

Mbi racizmin e pavetëdijshëm të Veton Surroit

Blerim Latifi     Në shkrimin tim, të disa ditëve më parë, për të ashtuquajturën “praktikë të kapjes së shtetit”, problematizova, mes tjerash, edhe qasjen shpjeguese të...

Gjuetia e shqiptarëve, kosovarëve dhe e të tjera ‘kafshëve’ migratore

Irma Kurti     Në jetën e përditshme ndeshemi shpesh me episode të racizmit që vijnë nga njerëz të vegjël e meskinë. Rëndom përpiqemi t’i largojmë...