Tema: religjioni

A asht religjioni i mirë apo i keq për njerëzimin? (analize)

Harvey Whitehouse / New Scientist. Religjioni na ka dhënë kantatat dhe pogromet e Bahut, algjebrën dhe inkuizicionin spanjoll. Debati nëse religjioni e ngre njerëzimin më...

Fundi i Zotit? Njerezit kane me adhurue Zot robotik? (video)

Njerezit kane me besue e adhurue Zotin qe asht artificialisht intelegjent, u tha ne nji tubim ku mori pjese edhe shkrimtari i njoftun Dan...

Nese mendoni se feja i perket se kaluemes – lexoni faktet!

Shkruen: Harriet Sherwood   Sa besimtarë janë në të gjithë botën? Nëse mendoni se feja i përket së kaluarës dhe ne jetojmë në një epokë të re...

Feja dhe shkenca: ose… ose…, apo edhe… edhe…

Çapajev Gjokutaj   1. “Oportunist i madh, je bërë – më shkruan një mik fejsbuku dhe shok rinie. S’ma priste mendja që do vinte dita të...