Tema: Teknologjia

Kosova merr pjesë në samitin botnor të teknologjisë në Dublin

Në kryeqytetin Irlandez Dublin asht tue u mbajtë edicioni i parë i konferencës dy ditore ndërkombëtare të teknologjisë “The Dublin Tech Summit” Ngjarja, e cila konsiderohet...

Festivali ma i madh i teknologjisë vjen në Prishtinë

Me mbi 1,500 pjesëmarrës dhe folës të kalibrit botnor, KosICT ka me sjellë botën e teknologjisë në Prishtinë këtë vikend. Festivali dhe konferenca ma e madhe...

Pentagoni: Kështu ka me qenë bota mbas 30 vjetësh

Me parashikue t'ardhmen, e aq ma tepër se qysh ka me qenë bota tre dekada ma vonë, në nji periudhë paqartësish dhe pasigurish si këto...

Teknologjia ma e avancueme për diagnostifikimin e kancerit – CTC

Kjo metodë, detekton qelizat kancerogjene dhe numrin e tyne, madje edhe identifikon llojin e tyrn në nji fazë shumë ma të hershme, krahasue me...

Teknologjia në futboll, referi monitoron dhe jep karton të kuq nga...

Futbolli në Holandë asht tue e përdorë për herë të parë nji sistem të ri referimi, tue integrue teknologjinë në fushën e gjelbërt. Referëtt në Holandë tash kanë...

Ky asht avioni i t’ardhmes, qe sa kilometra shkon!

Projektuesi spanjoll, Oscar Vinals, ka sjellë projektin e fundit për nji avion të së ardhmes. Simbas mediave nderkombëtare, Vinals ka hedh për diskutim projektin me...

Kjo asht kufja që ka me përkthye në kohë reale!

Ndodh që për shkak të gjuhëve të ndryshme të mos kuptohemi apo të vihemi në veshtirësi me persona apo grup personash që duhet të...

Teknologjia imponon rregullat e etikës në tavolinë

Darkat dhe festat familjare dikur kanë qenë të shejta, e pjesëtarët në tavolina fiknin edhe telefonat gjatë kohnave t'ushqimit. Sot, gjithçka imponohet dhe ka...
bikevideo

Kjo asht bicikleta e ‘mençun’ me 4 giga

Kompania LeEco ka hedh në treg produktin e saj ma të veçantë "Le Syvrac". LeEco në biçikletën "Le Syvrac" përdor softuerin "Google Android" në nji...

Teknologjia në futbollin italian, sezonin e ardhshëm

Italia asht përzgjedh nga Bordi i FIFA's për realizimin e projektit ambicioz të aplikimit të teknologjisë në fushën e lojës. Qysh prej sezonit të...