Tema: the economist

Qysh e shkatërroi kafja turke nji Perandori të tanë!?

Njihet si kafe greke nga grekët dhe qipriotët, kafe boshnjake për boshnjakët, kafe armene për armenët, kafe arabike për arabët dhe kafe turke për...

Çfare demokracie ka Shqipnia simbas “The Economist” (video)

Niveli i demokracisë n'Shqipni ka mbete në vend, ndërkohë që vijon të klasifikohet si nji shtet me demokraci hibride. Këto janë përfundimet e raportit...

“The Economist”: Mafia shqiptare nuk asht mafi e vërtetë

“Mafia shqiptare” nuk është me të vërtetë mafia. Ata janë të dhunshëm, por shumë më pak të organizuar. John Macris po largohej nga shtëpia e...

Revolucioni kapitalist i radhës

Fuqia e tregut fshihet pas shumë sëmundjeve ekonomike. Ka ardhur koha për të rikthyer konkurrencën   The Economist Kapitalizmi ka pësuar një seri goditjesh të fuqishme ndaj...

‘The Economist’, kështu e pasqyron rrugën e Kosovës drejt Pamvarësisë (video)

Kosova përshkruhet nga 'The Economist' si vend i paqes por i varfën. 'The Economist' ka publikue nji video me kohëzgjatje prej 7 minutash tue pasqyrue...

Europa pa Merkelin

The Economist Nëse Angela Merkel ishte e emocionuar, ajo diti si ta fshehë mirë këtë gjë. Fjalimi i saj më 29 tetor përbëhej nga pika...

Seks dhe Pushtet

The Economist   Një vit më parë, Harvey Weinstein u ekspozua si një abuzues seksual. Deri më atëherë trajtimi që ai u bënte femrave ishte një...

Planet për shkëmbimet e territoreve mes Kosovës dhe Serbisë vërshojnë në...

The Economist       “Çdo idiot me një hartë dhe një pushkë po emocionohet”, thotë një zyrtar ndërkombëtar në Prishtinë, kryeqytetin e Kosovës, akoma e mbrojtur nga...

‘The Economist’: Pse Shqipnia asht e para në botë për përdorimin...

18 milion njerëz në krejt botën janë përdorues të kokainës. Kështu thuhet në raportin e fundit te publikuem në reportazhin e shkurtë të “The Economist” me...

Bota po e humbë luftën kundër ndryshimeve klimatike

‘The Economist’     Toka po zien. Nga Siatëlli në Siberi këtë verë, flakët kanë gllabëruar qindra-mijëra hektarë pyje në hemisferën veriore. Një nga 18 zjarret më...